söndag 17 juli 2011

Spruta-Vaska- Traska

”Vi kallar 08:or för fiskmåsar”

Hela staden är sprängfylld med Kissie-kopior och kotlettfrisyrer – men Båstad är mer än bara party


”Måsarna” anfaller.
”Stockholms södra” är invaderat.
Välkommen till tennisveckan i Båstad."

Inte någonstans i Sverige samlas så många rika och wanna-be-rika som i Båstad under   tennisveckan.
Spriten flödar, festerna är dygnslånga, p-böterna oändliga och pikétröjor och Kissie-kopior än fler.
”Har du inte råd, fråga inte” står det på limousinerna.
Men det finns ett annat Båstad.
Aftonbladets Andreas Victorzon och Margareta Bloom Sandebäck tog tempen under stekytan.

Artikeln hittar du här



Fyyy faaaan vad jag är trött på alla "schteeeekare". Vad är grejjen med att skyta om pengar, eller ännu värre Pappas pengar? Har du inte pengar- synd för dig... Har du pengar - Tur för dig, då kanske du kan dela med dig lite till dom som behöver det bättre! Hur kul kan det vara att "traska" champagnen! Så jävla löjligt. Spruta champagne kan jag förstå, det är ju trotsallt rätt roligt vid studenttider osv. Men att vaska champagnen? det är ju bara absurd, "jag vill visa hur mycket pengar jag har så jag beställer in två flaskor champagne (av den finaste sorten) och när du får in flaskorna så säger du "du kan vaska den andra" vilket menas att man ska hälla ut den andra i vasken när den öppnas. Och nu har vi traska champagnen, vilket menas  att man lämnar kvar den andra flaskan oöppnad! Det är ju bara så jävla löjligt! 


Men värst är nog ändå alla som så väldigt gärna vill vara rika (men egentligen inte är mer än en vanlig svensson-svensson), som jobbar röven av sig under en period för att sen kunna vara kung i baren för en helg och följa den nya trenden - traska champagnen, enbart för att statusen och brudarna kommer med pengarna (?)

Det är ju helt ärligt lite imponerande att se hur alla fattiga överlever sina dagar och ändå är glada medan de rika kastar pengar i sjön för att hävda sig själva! När mina barn är stora... Undra vad gör man då? Köper en Ferrari och och kör den direkt till skroten från butiken?
/Em. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar