onsdag 22 december 2010

Mammoth

Nu är vi i Mammoth- Efter ca 5 timmars bilkörning. 1 timma på highway 14 en- raksträcka i ösregn genom öknen, 3 timmar på hmm.. någon annan raksträcka i ännu mer ös regn genom ännu mera öknen. Sen var det dags att stanna för att sätta på snökedjor på däcken. Det var en upplevelse må jag säga. Även här körde vi på en raksträcka, men genom "tunnlar" av snö istället, jaa.. det är alltså ca.1,5 meter snö dom skottat upp på vardera sida av bilvägen och på själva vägen är det i princip bara blank is kvar. Spännande var det. Över allt här i Mammoth är det hur mycket snö som helst. I går morse hade vi världens bästa skidväder, knallblå himel och sol, men under dagen blev det mulet, för då var det ju givetvis dags för ännu mer snö. Och i morse.. jaa då var det ääääännuuuumeeeeraaa snööööö helt sinnes vad snö det är här men det e skönt. På måndag är vi 5 timmar ifrån det som brukar vara soliga Los Angeles, men som nu istället är jätte regnigt.. Det regnar tydligen fortfarande lika mycket där? 


Jag har dock svin dåligt internet.. men grym skidåkning däremot- Love it! Det är verkligen hur fint som helst här, men som sagt, det är inget för den amerikanska medelklassen inte. Igår när vi skulle betala för hyrning va skidor, snowboards och skidkort fick vi ett "Okey, thats all? It will be $1.700 (någonting)! Billigt och bra wohooo haha och då är inte stugan, mat och kläder inräknade heller.. Niiice.. Men Mammoth är verkligen ett ställe som jag rekommenderar för dom som bor i Californien och för dom som har en tillräckligt fet plånbok- Sorry Pappa, du får nöja dig med Sälen i några år till! ;)


I gårkväll var jag och nora och Julshoppade lite i "The village", Mammoths lilla by till shoppingcentrum, det var jätte mysigt, men inte så bra shopping däremot. För min del blev det en mössa och en varm choklad från Starbucks, inte så pjåkigt det heller faktiskt. 

Det går inte att lägga upp bilder här p.ga. internetet.. Så ni får se alla bilder när jag är hemma igen, hoppas ni överlever?!  


Men God Jul på er då!
Ät inte för mycket Mamma Scans köttbullar och prinskorvar, juleskum och all annan skit man enbart äter av tradition, och varför? joo därför.. nej det finns faktiskt inte ens en vettig förklaring till det. - Tänk på figuren istället. Pappa jag vet att du föredrar en lite roligare figur.. men det är trots allt en Beach säsong som väntar om lite sisådär 6 månader! Just so you know ;)




/Em.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar